11.5.2012

day 1: welcome to france!

Tossa viime kuun lopulla, tarkemmin ottaen 19.4 - 23.4 lomailtiin siis hieman Ranskanmaalla ja koska nyt löysin aikaa jaksoin noita kuvia muoksia niin tässäpä niitä sitten paremman puutteessa ! (En oo tehny muuta kun käyny töissä ja lukenu yrittänyt lukea pääsykokeisiin niin ei mitään kauheen kiinnostavaa oo tapahtunu tässä !)

Vaikka kuvat varmasti puhuu puolestaan niin kai tätä vielä pitää hieman pohjustaa. Yleensä lomaillaan semmosen viikon ajan jossakin Kanariansaarilla tms kerran vuodessa, mutta koska a) nyt mulla on työt josta ei oikein voi olla noin vaan pois ja b) no en tiä miks mutta kai ollaan vähä kyllästytty :D niin päätettiin valita tämmönen kaupunkiloma sitten.

 Haluun vaan varottaa niitä jotka ei kauheesti Disneyhompästä perustu meinaan kun Disneyland oli kuitenkin vähän niinkun koko matkan tarkotus niin voi sit tulla vähän korvista ja nenästä ulos tää kaikki !
(En tiä onko muuten noloa myöntää mut joo vaikka oon jo näin "vanha" nii kyllä ne Disneyleffat on ihan parhaita ! Kasvojenmenetys. Eikun oikeesti, miettikää vaikka Leijonakuningasta, ihan paras ikinä ;---; Okei lopetan tai teille tulee traumat.)

Niihin kuviin !

Siellä se on !
Pulla päivässä pitää luut piilossa vai miten se meni.

Seuraavat kuvat onkin jo Ranskasta, mutta mun pitää vielä hehkuttaa. Meinaan sitä kun lentokone laskeutuu pikkuhiljaa ja vaikka Charles De Gaullen lentokenttä onkin joku öö 30km? Pariisista niin näkee Eiffel-tornin ikkunasta.. Vitsit se oli hienoo.

Kirsikankukkia ! Nyt voin kuolla onnellisena kun oon niitä nähny ihan IRL. Ok no oishan se ny vähä eriasia olla in Tsäpän niiden kukinta-aikaan mut joo kuiteskin !
Ihanan tärähtänyt kuva, sen siitä saa ku koittaa kävellä samaan aikaan/fiksua. 
Muttaniin sitä hotellia ! Sehän oli siis oikeesti joku ihan järkyttävän iso linna tolla kolme muskettisoturia-teemalla, sisustus ja no ihan kaikki siihen liittyvää. Ja ihan superhyvä puoli siinä oli myös se että ilmanen bussikuljetus meni hotellin ja Disneylandin/Walt Disney Studiosin/Disneyvillagen/Marne-la-Vallée-Chessy-rautatieaseman (ne oli siis kaikki ihan vierekkäin) välillä ja kesti 5 minsaa. Ihan superkätevää ! Eikä ees tajuttu kun tuolta hotellista huone bookattiin että se Disneyland on siinä ihan vieressä.. :D Luultiin että sinne pitää mennä junalla tai jollain.
Disneyvillage ! Ja selvennykseks siis että se oli siinä Disneylandin vieressä sellanen iiiiso alue minne ei siis ollut mitään sisäänpääsymaksuja sun muita, ja siellä oli siis paljon ravintoloita, Disney-kauppoja, leffateatteri eeteecee. Ja siis oltiin iltapäivällä perillä hotellilla niin siitä sitten päädyttiin illaks pyörimään tonne Disneyvillageen kun siinä hotellin lähellä kerta oli.
Siellä näkyy Disneyland, Walt Disney Studios, Disneyvillage, sitten niitä siihen Disneylandiin kuuluvia hotelleja. (Ei kuitenkaan sitä meidän kun se ei kuulunut tohon Disneyland-juttuun.) Okei no kaikki varmaan näkee itekkin tosta että mitäs mä tässä läpätän.
Siinä osa kaupoista, niitä oli kyllä vielä lisää ! Ja ihan oikeesti kun noihin astu sisään... Sisäinen 5-vuotiaisuus pääsi kyllä niin valloilleen ! Siis meinas melkein henki salpautua siitä kaikesta tavarasta ihan oikeesti :D Ois tehny mieli ostaa vaan kaikki. Ja siellä on oikeesti enemmän Disneytavaraa kun pystytte kuvittelemaan, ja vielä enemmän. Pelikorteista, aamutossuista ja hiusharjoista niihin pehmoleluihin ja värikyniin asti.
Toi Planet Hollywood oli yks kivoimmista ravintoloista missä oon käyny ! Siellä soi kaikkia hyviä vähän vanhempia biisejä, hauska sisustus oli ja seinillä oli just joistakin leffoista esim. asuja ja rekvisiittaa.
Terveelliset elämäntavat (y). Ton mussutin napaani siellä Planet Hollywoodissa, oli kyllä ehkä parhaat club sandwichit mitä oon koskaan suuhuni pistäny ! Ihan jäätävästi täytettä sun muuta.
Noi oli niin kivoja noi kojut ! Ekassa myytiin hedelmätikkuja, tokassa noita karkkiomenia (niitä oli muuten joka paikka täynnä Pariisissakin !) ja karkkijuttuja ja sit oli vielä yks missä myytiin suklaata. Näyttää niin hyvältä.. Ostinkin sit seuraavana päivänä siitä hedelmäkojusta jonkun banaani-mansikka-varrasjutun joka oli kastettu suklaaseen tms/mussutimussuti.

Tuhlasin myös ihan kiitettävästi rahaa tonne jo ekana päivänä heh kiitos noiden kauppojen. Mutta oikeesti ! Muistan että olin niin innoissani tuolla kaikesta, oli niin hienoo ja upeeta ja kaikkee voi että~ Ei pysty kuvitteleen jossei ite käy tuolla ainakaan sen tavaran määrää.

3 kommenttia:

inQ kirjoitti...

Aaah oon niin kateellinen nyt :D Oon käyny ite just tuol edustalla vaan shoppailemassa, mutta en ehtiny itse huvipuistoon vieraileen. Muistan vieläkin elävästi sen tunteen kun olin niin ekstaasissa siitä kaikesta krääsästä siellä, haha.

Et ei mitään hävettävää!

Anonyymi kirjoitti...

Voi , kuinka kivan näköistä tuol Villagessa :D Tuhlaisin varmaan itsekkin omaisuuteni tuonne :"D

Mikä se teidän Hotellin nimi oli ja kuinka paljon tonne itse Disneylandiin maksaa sisäänpääsy ja onko siellä jtn erikseen maksettavia paikkoja?
Toivottavasti vastaat :)

Eve kirjoitti...

jee kommentteja !

ingrit: jes joku pystyy samaistumaan mun tuntemuksiin :D! joo siellä meinaa kyl mennä ihan sekasin. muthei mitämitä oot kuiteski käyny tuolla, miks et puistoon asti kerenny :)?
ja haha hyvä jos siellä ollaan tota mieltä :D!

anonyymi: joo äläpä, ja ootappas niitä kuvia itse puistosta... :D sinne kyllä sai menee rahaa ihan huomaamatta ja hujauksessa ja ois menny aikaaki vaikka kuinka monta tuntia :D

meidän hotelli oli siis dream castle hotel, vähän siinä disneyhotellien ulkopuolella mut just ihan lähellä kuiteskin.

ja öö no riippuu mihin aikaan sinne menee!
siis nettisivuiltahan näkee, mut jos menee high seasonin eli turistikauden aikaan niinkun me nii sit on tietty kalliimmat liput sisään :) mut netissä on myös tarjouksia että saa halvemmalla ja ei tarvi jonotella niitä lippuja siellä porteilla sitten. me ostettiin paketti netistä johon kuulu disneyland ja walt disney studios, makso 50€ per naama kun se oli tarjous ja muuten ois ollu pelkkä disneyland ~60€. ja voi hinta kauhistuttaa mutta kyllä sen siellä sisällä tajus että joo ei mikään ihme jos makso sen verran koska nii upeeta ja valtava paikka. (ja kun lintsillekin on sen about 30€)

ei maksa erikseen muut kun ruuat tietty ja sit jos ois halunnu ostaa fastpassin eli erikseen ladattavan kortin jolla ois päässy kai kerran päivässä jonkun laitteen jonon ohi :D
ja tietty vastaan hei :)